Openmondgedrag

Als uw kind openmondgedrag vertoont, dan is het van belang dat u dit zo snel mogelijk aangeeft bij een logopedist. Ook in onze Logopediepraktijk T. de Ridder in Oldenzaal behandelen we kinderen die afwijkend mondgedrag vertonen, waarbij we de oorzaken van dit gedrag aanpakken. Onze allroundlogopedist heeft ervaring met verschillende gebieden in dit vakgebied, waardoor u zeker bent van een deskundige behandeling in onze praktijk.

  • Allroundlogopediste
  • Werken vanuit de cliënt
  • Werkt buiten kantoortijden

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel direct: 06 54 39 31 66

Hoe herkent u openmondgedrag bij uw kind en hoe verhelpen wij dit?

Openmondgedrag houdt in dat uw kind ademt door de mond, in plaats van door de neus. Het gevolg ervan is dat de mond uitdroogt en dat de buis van Eustachius, die de verbinding is tussen de neusholte en het oor, te weinig verse lucht voor het binnenoor ontvangt. Het resultaat zijn oorontstekingen, verkoudheden en andere klachten. Dit zorgt ook voor een eet- en/of drinkstoornis, omdat uw kind minder slikt. Tijdens de behandeling onderzoekt onze logopedist hoe het openmondgedrag van uw kind ontstaat, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Uw kind oefent vooral met het versterken van de spieren van de tong, lippen en andere spieren in de mond.

Schakel onze logopedist in voor verschillende behandelingen

Naast de behandeling van openmondgedrag, schakelt u onze logopedist ook in voor behandelingen van andere klachten. Denk hierbij aan behandeling van articulatieproblemen of een stemstoornissenbehandeling. Een afspraak maakt u bij ons in Oldenzaal op een tijd die voor u schikt, ook als dit afwijkt van het normale werkuur. Overleg over een geschikte tijd en plan een afspraak met onze logopedist in door ons contactformulier in te vullen of bel naar 0654 393 166.

Liever een mail sturen?
Vul dan het contactformulier in!

reCAPTCHA is required.